Λάρισα 30/5/17: Στην αυγή της επίσημης έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν η άσφαλτος βάφτηκε ακόμα μία φορά με αίμα εργαζόμενου διανομέα της επισιτιστικής αλυσίδας DETOX. Η μνήμη των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών έχει χαραχτεί το τελευταίο διάστημα από τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα (Mikel, Everest, Detox και δε συμμαζεύεται…), αλλά και την ίδια τη βιωμένη εμπειρία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας. Αμοιβές 3 ευρώ την ώρα, όχημα, βενζίνες, κόστος συντήρησης στις πλάτες των εργαζομένων και όλα αυτά για χάρη της εργοδοτικής κερδοφορίας. Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως όσοι αντιμετωπίζουν τις εργοδοτικές δολοφονίες, απλά σαν μία δυσάρεστη είδηδη, όσοι όσοι συνεχίσουν να πίνουν ήσυχοι τον καφέ τους από τα Mikel, τα DETOX και τα  Everest, συμβάλλουν στην εμβάθυνση των εργασιακών συνθηκών γαλέρας, βάζουν πλάτες στην ασυδοσία της εργοδοσίας και είναι συνένοχοι σε κάθε εργατικό ατύχημα που σακατεύει ή κόβει το νήμα της ζωής εργαζομένων.

Στους ηθικούς αυτουργούς μιας ακόμα δολοφονίας, αντιτάσσουμε τη συλλογική δύναμη της οργάνωσης των εργαζομένων, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να προσφέρουμε τον κόπο, τον ιδρώτα και τη ζωή μας για να αυγατίσουν τα κέρδη τους! Όταν εργοδότες – κυβέρνηση – Ε.Ε. και όσοι υπερασπίζονται την εκμετάλλευση της εργασίας των πολλών για να ξεχειλίζουν οι τσέπες των λίγων, περνάνε στην πιο βάρβαρη επίθεση (αποδιαρθρώνοντας εργασιακές σχέσεις, γιγαντώνοντας τις στρατιές ανέργων και τσακίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατάφερε να επιβάλλει το μαχητικό εργατικό κίνημα), οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και την τάξη μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να γκρεμίσουμε το βάρβαρο κόσμο τους!

Μόλις 5 μέρες μετά τη μαζική απεργία των διανομέων έξω από το Υπ. Εργασίας, ένας ακόμα θάνατος εργαζόμενου στις αλυσίδες επισιτισμού, φέρνει βίαια στο προσκήνιο το καθήκον που έχουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα όνειρά μας, απέναντι στην Λερναία Ύδρα της επισφαλούς και ελαστικοποιημένης εργασίας, απέναντι σε κάθε επίδοξο εργοδότη – δολοφόνο! Η εργοδοσία θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη συσσωρευμένη οργή! Ο μόνος τρόπος για να μη σακατεύονται και να μην σκοτώνονται στους αγώνες δρόμου παράδοσης οι διανομείς, για μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν εργαλεία αναπαραγωγής της βάρβαρης μηχανής συσσώρευσης πλούτου στα χέρια λίγων και ισχυρών, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από την εργασιακή και κάθε άλλου είδους εκμετάλλευση, είναι η οργάνωση της δικής μας αντεπίθεσης!

Δεν θα συνηθίσουμε την κλοπή του πλούτου που παράγουμε, δε θα συνηθίσουμε το θάνατο!

Κάθε εργοδότης που δε σέβεται τη ζωή εργαζομένων, θα αντιμετωπίζει το κόστος των επιλογών του, με δημόσια – ανοιχτή κατακραυγή και αντιπαράθεση!

 Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Advertisements