1. Μόνιμη δομή οργάνωσης των εργαζόμενων και των ανέργων της πόλης μας.

Ο «συνδικαλισμός» τύπου ΓΣΕΕ μας πούλησε, ο παραδοσιακός συνδικαλισμός δεν μπορεί να οργανώσει τους ανέργους και τους εργαζομένους.

Θέλουμε να καλύψουμε το κενό. Προωθούμε την οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων που ζουν ή δουλεύουν στο Βόλο, παροτρύνουμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα σωματεία τους για να τα αλλάξουν.

Είμαστε κομμάτι ενός διαφορετικού εργατικού κινήματος, ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενάντια στους εργοδότες του ΕΚΒ που πρακτικά συναινούν στα μέτρα και σπέρνουν την απογοήτευση.

Οργανώνουμε τη μάχη στο Βόλο ενάντια στην εργοδοτική χούντα.

  1. Χώρος ταξικής αλληλεγγύης.

Για εμάς, η αλληλεγγύη δεν είναι η ψεύτικη φιλανθρωπία του κράτους, των δήμων- Α.Ε., των πλουσίων κυριών και της εκκλησίας.

Αντίθετα, η πραγματική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι ταξική! Θέλουμε η εργατική τάξη να σταθεί στα πόδια της για να αντεπιτεθεί!

Θα είναι έκφραση της συλλογικής αντίστασης και όχι της διαχείρισης της φτώχειας μας. Γιατί οποιοδήποτε είδος αλληλεγγύης ακυρώνεται αν δεν συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

  1. Πολιτιστικός / μορφωτικός χώρος.

Ενισχύουμε την κριτική σκέψη ενάντια στα σκουπίδια της τηλεόρασης, την βιομηχανία του θεάματος, τον σκοταδισμό. Δίνουμε βήμα σε όσους πιστεύουν ότι η τέχνη πρέπει να αφυπνίζει τον κόσμο, ταυτόχρονα, όμως, παράγουμε οι ίδιοι πολιτισμό.

 

Διακήρυξη της Λέσχης, Δεκέμβρης 2012

Advertisements